autovakantie Frankrijk Bretagne

Categorieën: Autovakanties, TUI

Autovakantie in Frankrijk Bretagne, een diverse streek in hartje Frankrijk

Frankrijk Bretagne, gelegen naast de Atlantische Oceaan, is een streek met heel wat historische steden, mooie natuur en veel andere activiteiten waar je van kunt genieten. De roze granietkusten en prachtige stranden maken de regio daarnaast perfect voor natuurliefhebbers. Andere autovakanties of thema’s kan je bekijken op onze website. 

Bretagne staat bovendien bekend om haar authentieke steden, zoals Vannes, Saint-Malo of Rennes. Voor een strandvakantie aan de Bretonse kust zijn badplaatsen zoals Dinard en Quiberon een aanrader en actievelingen kunnen terecht in Het Kanaal of de Golf van Biskaje. In de avond is Granit Rose de ideale plaats om te wandelen, bij deze streek kijk je je ogen uit over de prachtige rotsen en het helderblauwe water. 

Vervolgens kun je richting het westen rijden om Rennes, Quimper en Brest op culinair niveau te leren ontdekken. Moderne restaurants met de laatste trends op culinair gebied zal je daar leren kennen.

Bij Bretagne vakantie vind je meer informatie over de verschillende steden Rennes, Quimper en Brest met informatie over de bezienswaardigheden, activiteiten en nog veel meer. Deze vakantie is bestemd voor jong en oud, actievelingen en natuurliefhebbers!

Autovakantie in Frankrijk Bretagne

Autovakantie in Frankrijk Bretagne: de rijke cultuur van Bretagne

Tijdens je vakantie naar Bretagne zijn er buitengewone bezienswaardigheden om te ontdekken zoals: het Romeinse Rennes (de grootste stad in Bretagne) of de Mont Saint Michel. In de stad Rennes kunt u bijvoorbeeld de prachtige monumentale gebouwen en de antieke vakwerkhuizen bewonderen.

Bovendien vind je daar ook één van de mooiste markten in Frankrijk genaamd Le Marché des Lice waar je dagelijks lokale producten kunt kopen. Aangezien Bretagne gelegen is aan de Atlantische Oceaan, zijn de specialiteiten voornamelijk zeevruchten, zoals de sint-jakobsvruchten of oesters. Je mag er van op aan; deze specialiteiten zijn daar het allerlekkerst. 

Bij Bretagne vakantie vind je alle informatie op één rij over de specialiteiten van de verschillende markten. Wil je meer te weten komen over de autovakanties en de verschillende mogelijkheden? Bij TUI & Sunweb vind je alle opties voor een autovakantie naar Bretagne of een andere regio in Frankrijk!

Autovakantie in Frankrijk Bretagne - Rennes

Vakantie Bretagne: sprookjesachtig Bretagne

Een magisch uitstapje tijdens je vakantie Bretagne is een bezoek aan het legendarische bos Brocéliande, gelegen tussen de heiden en meren. Dompel je er onder in het verhaal en de geschiedenis van de legende Koning Arthur.

Zin om met het hele gezin op uitstap te gaan? Op de pagina Forêt de Brocéliande vind je alle informatie over het bos en de verschillende activiteiten die je er kan doen.

Het bos Forêt de Brocéliande

Van roze kusten tot papegaaiduikers

Voor de natuurliefhebbers is dit de ideale bestemming om te genieten van verschillende bezienswaardigheden. Doordat Bretagne grote hoogteverschillen kent, zal je tijdens je vakantie in Bretagne een zeer divers landschap met afwisselende flora zien. 

Bezoek bijvoorbeeld de romantische, roze granietkust met zijn stenen vuurtoren en de hoge, puntige kaap Pointe du Raz die ver de zee uitsteekt. De Pointe du Raz is een ongerept gebied, gevormd door water en wind. 

Verder heeft Bretagne zeven grote natuurparken waar vele zeldzame vogels te vinden zijn zoals papegaaiduikers. Het grootste natuurlijke meer van Frankrijk ligt ook in Bretagne. Le Lac Grand Lieu bestaat uit  drijvende eilanden met wilgen, rietvelden en bloemen zoals witte en gele lelies. Je kan daar maar liefst 250 verschillende soorten vogels ontdekken.

Autovakantie in Frankrijk Bretagne: vakantie in Bretagne aan zee

Ook voor een heerlijke strandvakantie kan je terecht in Bretagne. Zo vind je op het schiereiland Quiberon een mooie kustlijn, haven en uitgestrekte zandstranden. Je kunt hier onder andere (strand)zeilen, kajakken op zee en kitesurfen. Een echte aanrader voor actievelingen die Bretagne willen ontdekken en liefhebbers van watersportactiviteiten.

Het schiereiland Quiberon is een van de mooiste surfspots van de regio Bretagne. Ook Saint-Malo is een mooie badplaats. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht op de baai van Saint-Malo met het fort van Vauban.

Ben je actieveling of iemand die op zoek is naar de nodige rust? Je vindt alles op de site van Bretagne Toerisme. Bij Sunweb autovakantie en TUI autovakantie kun je terecht voor al je vragen omtrent een autovakantie naar Bretagne.

Bretagne - Quiberon
Autovakantie in Frankrijk Bretagne - Saint-Malo

LEESINSPIRATIE

Korting Allcamps over Allcamps kortingscode en couponsVakanties zijn

​Alles wat je moet weten voor je reis

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten