TUI autovakantie Bretagne

Categorieën: Autovakanties, TUI

TUI autovakantie Bretagne: een Franse streek met veel diversiteit!

TUI-autovakantie Bretagne: Bretagne is een Franse streek waar je verschillende historische plaatsen kan ontdekken. In dit stukje Frankrijk kan je plaatsen bezoeken zoals de historische steden Rennes, Brest en Vennes, maar ook pittoreske dorpjes als Carnac, Quiberon en Tréguier. Dit zijn allemaal populaire bestemmingen bij het grote publiek. Je kan deze steden zeker ook bezoeken in de vorm van een citytrip. Op zoek naar een ander land? Bekijk dan zeker onze lijst van andere autovakanties en thema’s

TUI autovakantie Bretagne biedt verschillende opties in Frankrijk aan, maar een van de mooiste streken is zonder twijfel de regio Bretagne. Neem de tijd om deze regio te leren kennen en tussendoor voldoende te ontspannen. Je kan er gezellige restaurantjes bezoeken en wandelen door fantastische straten, zonder de zee ook maar een moment uit het oog te verliezen. Het prachtige landschap nodigt uit om naar de kust af te zakken en de batterijen terug op te laden. Deze regio is geknipt voor natuurliefhebbers en de ideale bestemming voor een autovakantie.

TUI autovakantie Bretagne

Quiberon

Quiberon is een schiereiland met uitgestrekte zandstranden. Je kan hier onder andere (strand)zeilen, kajakken op zee of kitesurfen. Het schiereiland is bovendien een van de mooiste surfspots van de Franse regio.

Bij Toerisme Bretagne vind je alle populaire bezienswaardigheden. Quiberon is de ideale bestemming voor mensen die kiezen voor een actieve vakantie. Je vindt alle informatie over de verschillende activiteiten op de pagina over Quiberon.

Bretagne - Quiberon

Saint-Malo

Het ommuurde gedeelte van Saint-Malo wordt ook wel ‘Intra-Muros’ genoemd, wat letterlijk ‘binnen de muren’ betekend. In het stadscentrum vind je gezellige terrasjes en restaurants om iets te drinken of te eten. Ook is het leuk om tussendoor eens door de pittoreske straatjes te wandelen. Als je meer te weten wil komen over de geschiedenis van de stad Saint-Malo is een bezoek aan het Musée d’Histoire aan te raden. Je leert over het verleden van de stad: van piraten tot de rol die de stad Saint-Malo heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor gezinnen met kinderen is ook een uitstapje naar het recreatiepark Le Labyrinthe du Corsaire aan te raden, omwille van de verschillende activiteiten die je er kan doen. Dit is eigenlijk een doolhof van graanvelden met leuke, speelse activiteiten voor kinderen. 

Vanuit Saint-Malo loopt er een geweldige route langs de kust naar Cancale, de Smaragdkust in Bretagne. Dit staat bekend als het centrum van de oesters en de mosselen. Na het proeven van deze schelpdieren op de markt, kan je van talloze knusse restaurantjes genieten waar je heerlijk kan eten en drinken. 

De kust van Bretagne loopt van het Kanaal tot aan de Atlantische Oceaan, en is de langste kust van heel Frankrijk. Kom er zeker van genieten en kom helemaal tot rust!

Wil je meer informatie over je bezoek aan Saint-Malo? Bij Toerisme Bretagne vind je alle tips en tricks over deze kuststad. 

TUI autovakantie Bretagne - Saint-Malo

Carnac 

Carnac staat bekend om zijn prachtige natuuromgeving en de megalieten van Bretagne. Deze stenen zijn verspreid over een gebied van 4 kilometer. Je kan de buurt gaan verkennen door deel te nemen aan een rondleiding met andere reizigers of je kan zelf een mooie wandeling maken. Tip: bezoek dit tussen zonsopgang en zonsondergang, dan zijn de beelden die je vastlegt ronduit magisch te noemen.

Bij Toerisme Bretagne vind je alle populaire megalieten en het mysterie errond. Bretagne is de ideale plaats voor natuurliefhebbers en reizen met het hele gezin.   

De prachtige accommodaties die je kan vinden bij TUI autovakantie Bretagne 

Zoek je prachtige hotels in het hartje van de historische stad Rennes in Frankrijk, of in Saint-Malo, in een geweldig hotel met uitzicht over de kustlijn? TUI biedt  verschillende accommodaties aan,  zodat er een perfecte oplossing is voor elk budget. Vind je ideale vakantie nu! Ook de TUI-kortingscodes of ‘last minute deals’ kunnen handig zijn. Daardoor kan je namelijk steeds aan lage prijzen boeken.

Het volledige accommodatie-aanbod met hotels, campings en vakantiehuizen kan je bekijken op de website van TUI. Daar kan je ook alle faciliteiten bekijken, opties om te overnachten, het aantal personen instellen … Dankzij de verschillende filters kan je het hele pakket zelf samenstellen, zodat je met je reisgezelschap met een gerust hart naar Bretagne kan vertrekken.

Je Bretagne-vakantie boeken bij TUI komt met de volgende voordelen:

  • Laagsteprijsgarantie 
  • Repatriëring garantie (bij wijziging corona status of wijziging wat betreft het reisadvies)

LEESINSPIRATIE

Korting Allcamps over Allcamps kortingscode en couponsVakanties zijn

​Alles wat je moet weten voor je reis

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten