Bezienswaardigheden aan het Gardameer

La Dolce Vita! Italië is een perfect vakantieland om met het hele gezin naartoe te gaan. Ben je op zoek naar zon, water, lekker eten een leuke plekjes om te bezoeken? Plan je zomervakantie dan eens naar het Gardameer! Heerlijk eten, geweldige wijnen, prachtige landschappen en leuke dorpjes. Wij zetten de 5 leukste Gardameer bezienswaardigheden voor je op een rij. 

Natuur: Gardameer

Als je vlakbij het Gardameer verblijft, dan is het zonde om daar niet iets mee te doen. Uiteraard kun je heerlijk zwemmen in het heldere water, maar gelukkig biedt dit prachtige meer nog vele andere mogelijkheden tot vermaak. Neem eens een windsurfles, huur een kano en ga zelf op pad of maak bijvoorbeeld een georganiseerde boottocht over het water.

Stad(je): Sirmione

Gebouwd rond een groot kasteel en het toonbeeld van de 15e-eeuwse Italiaanse bouwkunst. Sirmione is een pittoresk stadje gelegen op een schiereiland, waar je nog vele Romeinse ruïnes zult treffen. Ook vind je hier twee kuuroorden. Als je langs de overblijfselen van de Romeinse villa ‘Grotti di Catullo’ wandelt, zul je op een pad komen dat slingert langs zwavelbronnen.

Locatieten zuiden van het Gardameer

Pretpark: Gardaland

Ik ben er zelf als tienjarig meisje heen gegaan en als kindzijnde was dit het leukste uitstapje dat ik me van mijn vakantie aan het Gardameer kan herinneren. Gardaland concurreert met een aantal andere vertierplekken (zoals Park Jungle Adventure, Parco Natura Viva en Canevaworld), maar is alsnog veruit het leukst voor zowel jong als oud. Met name door de ruim vijftig attracties en het Sealife Aquarium ben je waarschijnlijk wel meer dan een dag zoet.

Locatieten zuidoosten van het Gardameer

Dorpje: Lazise

Lazise is zo’n plaatsje dat een klein plekje in je hart opvult vanwege de typisch Italiaanse sfeer met een middeleeuws karakter. Slenter door het autovrije centrum, bekijk het kasteel uit de 11e eeuw en neem plaats op een van de vele gezellige terrasjes aan de haven. Eerlijk is eerlijk, toeristisch is dit dorp wel, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Vergeet hier vooral geen vers schepijs te proeven van Arco! Deze toko schijnt het beste ijs van het land te verkopen.

Locatie: Ten oosten van het Gardameer

Overige Gardameer bezienswaardigheden

Als je in een appartement of hotel bij het Gardameer verblijft, dan zit je op slechts een steenworp afstand van een paar van de bekendste steden van Italië. Ga uitgebreid shoppen in Milaan, herleef de geschiedenis van Romeo en Julliet in Verona of neem plaats in een van de vele gondels in Venetië. Je kunt natuurlijk de auto pakken, maar de trein is misschien nog wel een fijnere aanrader. Op die manier raak je én de weg niet kwijt, én je hoeft geen parkeerplekje te zoeken. Zo heb je écht vakantie!

Enthousiast geworden van onze Gardameer bezienswaardigheden en op zoek naar een verblijfplek voor je vakantie op deze prachtige plek? Kijk eens op onze ‘Bella Italia’-pagina, hier vind je diverse aanbiedingen naar Italië.


Categorieën


Misschien vind je dit ook interessant:

Citytrip Bologna in Italië

Citytrip Bologna in Italië

Chateau Versailles nabij Parijs

Chateau Versailles nabij Parijs
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}