Campings

Categorieën: Campings
camping

Kamperen bij de leukste steden of midden in de Ardennen

Dat je uitstekend vakantie kunt vieren bij onze zuiderburen is geen geheim. In Vlaanderen zijn steden als Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge erg populair. In Wallonië zijn de Ardennen erg geliefd, met naast de mooie natuur ook vele mooie stadjes zoals Durbuy en Huy. En omdat je vanuit Nederland zo in België bent, is het ook een perfecte bestemming voor een korte kampeertrip.

Geniet van het eten!

België staat bekend om de bourgondische levensstijl. Dat blijkt wel als je de populairste musea bezoekt in Brugge. Je kunt daar van het Frietmuseum, langs het Biermuseum zó naar het Chocolademuseum. Dat wordt culinair genieten! Een macaber uitje is een uitstapje naar het Martelmuseum.

In Brussel en Antwerpen kun je ook heerlijk door het centrum wandelen. Beide steden hebben een mooie historische binnenstad en je vind hier talloze toprestaurants en leuke winkels. In Brussel mag je Manneken Pis natuurlijk niet missen, net als de Grote Markt waar je de oude gildehuizen kunt bewonderen. En wist je dat Manneke Pis zelfs een vrouwelijke tegenhanger heeft, Jeanneke Pis? Je vindt haar vlak bij het beroemde café Délirium, met zijn waslijst aan bieren.

Ontdek de natuur in alle rust of op volle snelheid

ardennen

De Ardennen

Naast al die leuke steden zijn de Ardennen al decennia lang in trek bij veel toeristen. En dat is niet gek. In deze prachtige bossen kun je perfect fietsen, wandelen en andere sporten beoefenen. De Ardennen zijn ook beroemd vanwege de vele outdooractiviteiten en survival-uitjes. Ga abseilen, ontdek bijzondere grotten, zoals de Grotten van Han, of ga een dagje survivallen in de ruige natuur. In de winter kun je in de Ardennen ook fijn skiën, langlaufen of gewoon genieten van de sneeuw.

In stadjes als Durbuy en Huy kun je genieten van eeuwenoude architectuur. Helemaal in het Zuiden, tegen de Franse grens aan, vind je ook nog het Formule 1 circuit van België, Spa Franchorchamps. Daar kunnen autoliefhebbers en snelheidsmaniakken hun hart ophalen.

LEESINSPIRATIE

Camping BetrixWie wil kamperen in België kan haast

Vancansoleil in België: rust en avontuur voor jong

De 10 beste en mooiste campings van NormandiëEuropcampings