Campings Provence

Categorieën: Campings
camperen frankrijk

De Provence

Kamperen in de prachtige Provence!

De Provence is een van de mooiste natuurgebieden van la belle France, oftewel Frankrijk. De paarsblauwe lavendelvelden en uitgestrekte heides zijn populair onder vele reizigers. Deze geur is zo karakteristiek dat hij een nostalgisch gevoel omhoog brengt bij menig bezoeker. Veel toeristen kopen daarom meerdere souvenirs zodat ze deze fantastische vakantie in de Provence zich voor altijd kunnen herinneren. Er zijn natuurlijk ook veel middeleeuwse en authentieke stadjes in de Provence die erg leuk zijn om een bezoekje aan te brengen. Er zijn daar vaak ook marktjes zodat je verse producten kan kopen om thuis op de camping een sterrenmaaltijd in elkaar te zetten. Maar wat zijn nou de beste campings om te overnachten in de Provence? Om deze vraag te beantwoorden, zullen nu een aantal campings van Campings Provence volgen die onder diverse klanten hoog worden gewaardeerd.

Camping L'Hippocampe

De allereerste camping van Campings Provence is Camping L'Hippocampe. Deze camping is erg in trek onder toeristen met wat jongere kinderen vanwege het grote zwembad en de dagelijkse animatie. Er is een heuse kidsclub waar je kinderen naar hartelust kunnen knutselen en hun creatieve geest op papier kunnen zetten. Daarnaast zijn er onwijs veel uitdagende outdoor-activiteiten voor de wat grotere durfallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wildwater kanovaren op een van de mooiste meren van de gehele Provence?
camping l'hippocampe

camping l'hippocampe

Camping Terra Verdon

Camping Terra Verdon van Campings Provence is de volgende op het lijstje. Deze prachtcamping heeft verscheidene activiteiten voor jong en oud, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Daarnaast is het grote zwembad ideaal om op de hete zomerdagen een verfrissende duik in te nemen. Camping Terra Verdon van Campings Provence ligt in een uniek berglandschap, wat ook wel de Grand Canyon van Europa wordt genoemd. Dus, als je niet van ontspannen bij de zwembadrand houdt, kan je hier ook zeker terecht voor een actieve vakantie! Wandelen, fietsen, boogschieten en kanovaren; alles is mogelijk op Camping Terra Verdon!
Camping Terra Verdon

Camping Terra Verdon

Camping Domaine des Chênes Blancs

Een andere topcamping van Campings Provence is Camping Domaine des Chênes Blancs, een lastige naam maar dit mag de pret niet drukken. Deze camping bevindt zich in het plaatsje Saint-Saturnin-lès-Apt, een echt cultureel hoogstandje binnen de Provence. De magische oude gebouwen zijn zeer geliefd onder verscheidene reizigers en in de zomermaanden worden ze dan ook regelmatig bezocht door buitenlandse toeristen. Camping Domaine des Chênes Blancs van Campings Provence is een wat kleinschaligere camping dan de vorige twee, maar dit zorgt ervoor dat je echt tot rust kan komen en kan genieten van de stilte. Je kinderen hoeven zich niet te vervelen, omdat er genoeg animatie aanwezig is op de camping. Zo is iedereen blij op Camping Domaine des Chênes Blancs!
Camping Domaine des Chênes Blancs

Camping Domaine des Chênes Blancs

Camping Forcalquier

Camping Forcalquier van Campings Provence bevindt zich zoals de naam al doet vermoeden in het plaatsje Forcalquier. Deze camping is wat eenvoudiger dan de voorgaande campings, maar dit zorgt juist voor een wat gezelliger en knusser effect. Deze camping is een wat intiemere, gezellige familiecamping waar een heuse ons-kent-ons-cultuur heerst. Je kan bijvoorbeeld kookcursussen volgen op de camping waar je echt Provençaals leert koken. Je kan ook gewoon lekker komen eten in het restaurant van de camping, wat echt een dikke aanrader is. Op deze camping kun je heerlijk van je glaasje wijn met lekkere hapjes genieten tussen de lavendelvelden en prachtige olijfboomgaarden, heel idyllisch allemaal! Dus, wil je je vakantie doorbrengen op een camping waar een fijne sfeer hangt en iedereen elkaar kent? Kom dan naar Camping Forcalquier van Campings Provence!
Camping Forcalquier

Camping Forcalquier

Camping La Farigoulette

Camping La Farigoulette
De laatste camping op het lijstje van Campings Provence is . Deze camping is direct aan het Lac du Verdon gelokaliseerd en bevindt zich in het groene hart van de Provence. Deze camping van Campings Provence is dus zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Maar ook voor mensen die een meer ontspannen vakantie zoeken is de camping ideaal, omdat er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. De kinderen worden dus continu vermaakt, wat ervoor zorgt dat ze minder afgeleid zijn en zich vervelend zullen opstellen. Voor volwassenen worden er ook spannende activiteiten georganiseerd, vooral op het water. Altijd al willen surfen bijvoorbeeld of waterskiën? Hier kan het, op Camping La Farigoulette van Campings Provence!
Camping La Farigoulette

Camping La Farigoulette

Al deze campings lijken fantastisch toch? Een tripje naar de Provence, wie wil dat nou niet? Boek nu snel jouw ultieme camping bij Campings Provence van Vacansoleil, en wie weet zien we jou binnenkort op een van bovenstaande campings. Tot snel!

LEESINSPIRATIE

Camping BetrixWie wil kamperen in België kan haast

Vancansoleil in België: rust en avontuur voor jong

De 10 beste en mooiste campings van NormandiëEuropcampings