Citytrips Amsterdam

Categorieën: Citytrips, Nederland
citytrip Amsterdam

Traditionele tulpenvelden in het Zaanse Schans, net buiten Amsterdam

Amsterdam 

Wie op citytrip gaat naar Amsterdam denkt vaak dat de Nederlandse hoofdstad niet meer te bieden heeft dan de Wallen en coffeeshops.

Hoog tijd om die gedachten overboord te gooien in de Amsterdamse grachten en naar Amsterdam te gaan op citytrip. Een stad die meer fietsen dan inwoners telt, meer grachten heeft dan Venetië en de meeste musea per vierkante meter heeft van alle steden op aarde, zo’n stad moet je gewoon gezien hebben! Volgens Lonely Planet behoort Amsterdam zelfs tot de 10 beste Europese reisbestemmingen van 2015. Dankzij de fotogenieke kanalen, de toegankelijke fietspaden en de internationale gastronomie prijkt Amsterdam met veel trots op de achtste plaats in de lijst. Als je door Amsterdam loopt, heb je trouwens niet het gevoel dat het een wereldstad is. In geen enkele andere metropool is het zo gezellig en zo sfeervol als in het “kleine Mokum”. Dat is trouwens de Hebreeuwse naam voor de stad en als je door de straten van Amsterdam wandelt, zal je een local af en toe deze naam horen gebruiken. En een local is daarom niet altijd een Nederlander want Amsterdam is ook de stad met de meest verschillende nationaliteiten ter wereld. Die diversiteit vind je ook terug in de waaier aan mogelijkheden die er te doen zijn. Neem maar een kijkje op deze pagina: bij elke offer hoort een leuke belevenis zoals watertrappen op de grachten, een rondvaart waarbij je Mokum vanop het water bezichtigt, een ticket voor Madame Tussauds of een bierproeverij bij Brouwerij de Prael.

Wist je trouwens ook dat Amsterdam tot de 25 veiligste steden van Europa hoort? De verhoogde veiligheid op het openbaar vervoer en de extra cameratoezicht in de binnenstad houden de misdaadcijfers laag. Naast de ongedwongen sfeer kan je in Amsterdam genieten van het vele groen. De Europese Commissie wees de stad in 2009 zelfs aan als een van de 8 finalisten voor de eerste European Green Capital Awards. Voor wie nog wat twijfelt over het wel of niet boeken van een citytrip Amsterdam zal bij deze helemaal overtuigd zijn. Amsterdam is namelijk een stad van waaruit je snel het strand kunt bereiken! Met de bus of met de trein sta je in geen tijd in populaire badplaatsen zoals Bloemendaal aan Zee of Zandvoort!

Upcoming buurten

Amsterdam is opgedeeld in verschillende wijken waarvan de Jordaan geldt als de typische volksbuurt.

Zo zal je hier met Koningsdag het grootste feest vieren met tal van kraampjes, oranje straatversieringen en afzonderlijke dj-sets die voor het nodige muzikale genot zorgen.

Sinds 2014 valt Koningsdag op 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander, en dus niet meer op 30 april zoals sommige toeristen nog steeds denken. Andere leuke wijken zijn de Baarsjes en de Pijp waar je onder meer naar de gezellige Albert Cuypmarkt kunt gaan. Maar laat de typische wijken ook even voor wat ze zijn want de upcoming buurten zijn Oost en Noord! In Oost nodigen de zomerse parken je uit tot lekker luie middagen, gewapend met een picknickdekentje en wat stroopwafels misschien? Ga ook naar de Dappermarkt, de leukste markt van Amsterdam, en trek naar de grote molen van Brouwerij ‘t IJ, waar je leert dat Amsterdams bier best lekker is. Wie naar Noord wilt, neemt het pontje vanaf het Centraal Station dat je gratis naar de overkant brengt. Daar liggen uiteenlopende festivals, hippe restaurants en de grote vlooienmarkt de IJ-hallen op je komst te wachten.

Paradijs der musea

Geen enkele stad telt meer musea dan Amsterdam. Je kan het niet zo gek bedenken of er bestaat wel een museum ervan. Zo kan je een bezoekje brengen aan het Tulpenmuseum, het Brillenmuseum of het Scheepvaartsmuseum. Het meest bekende museum is natuurlijk het Anne Frank Huis waar je met eigen ogen kunt zien waar het Joods meisje in haar dagboek schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elke dag staan honderden toeristen aan de Westermarkt aan te schuiven om het huis te bezoeken. In 2014 bezochten maar liefst 1.227.500 toeristen van over de hele wereld het Anne Frank Huis. Amsterdam verlaat je ook niet zonder het Rijksmuseum te hebben bezocht. In mei werd het Rijksmuseum verkozen tot Europees museum van 2015 dankzij de grote vernieuwingen die het museum de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. De jury was ook sterk onder de indruk van de meertalige begeleiding van bezoekers.

Op citytrip met de kinderen

Ook voor kinderen heeft Amsterdam tal van leuke plekjes om heen te gaan zodat ze er zich geen moment zullen vervelen.

Trek bijvoorbeeld naar de dierentuin Artis waar je tussen de aapjes kunt wandelen en de grappigste zeehonden leert kennen!

Artis telt meer dan 1400 diersoorten en is de oudste dierentuin van Nederland. Vlak bij het Centraal Station ligt NEMO, een wereld vol wetenschap en technologie waar een regel geldt: verboden af te blijven! Hier komen kinderen op een speelse manier alles te weten over elektriciteit en fysica. Ga met de kinderen ook naar het Amsterdamse bos waar je aan het eind van de Bosbaan Boerderij Meerzicht vindt waar je lekkere pannenkoeken kunt smullen. Nog in datzelfde bos kan je naar de Ridammerhoeve waar de kleinsten zelf geitjes mogen voeren en borstelen. Op deze geitenboerderij lopen ook nog lammetjes, kuikentjes en een paar hangbuikzwijntjes rond. Ten slotte ligt in het Oostelijk Havengebied tussen Borneo-eiland en de Sporenbrug een spectaculaire knalrode brug in de vorm van een slang die metershoog de lucht in kronkelt. Steek samen met de kinderen de brug over, het voelt aan als een soort gratis kermisattractie!

De mooiste uitzichten

Als laatste willen we nog de plaatsen meegeven waar je het mooiste uitzicht hebt over deze gezellige stad die vast en zeker je hart zal stelen.

Vooral bij het Oosterdok -vlak bij het Centraal Station- vind je tal van leuke plekjes die een panoramisch uitzicht bieden over Amsterdam.

Ga deze keer niet binnen in NEMO maar klim op het dak tot je helemaal aan de top bent van dit soort zinkende schip. Bij mooi weer kan je hier trouwens niet enkel genieten van het uitzicht maar ook van een deugddoend drankje. Even verder heb je de Openbare Bibliotheek waar je helemaal tot naar de zevende verdieping kan. Dankzij deze uitkijkplaats is de moderne bibliotheek in een mum van tijd uitgegroeid tot een van de populairste trekpleisters van Amsterdam. Nog op diezelfde baan vind je het hotel Double Tree by Hilton waar je in de SkyLounge kan genieten van een lekkere cocktail en een prachtig uitzicht. Wie meer in het hartje van het centrum wil vertoeven, kan gaan lunchen bij Blue in de Kalvertoren. Neem de lift naar boven en daar staat niet enkel een lekkere lunch op je te wachten maar tevens een 360 graden zicht over Amsterdam. Van het Koninklijk Paleis tot de Heiniken Experience in de Pijp, alles ligt plots voor je voeten tijdens je citytrip Amsterdam!LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan