Citytrips Antwerpen

Categorieën: België, Citytrips
Citytrip Antwerpen

De Grote Markt in Antwerpen

Over Antwerpen

Modemekka, diamantmetropool, havenstad - Antwerpen is veel meer dan alleen een charmante Vlaamse plaats! En toch vind je hier ook wat je van België verwacht, zoals talloze gezellige cafés, heerlijke friet en uiteraard chocola. Antwerpen kent echter nog haar eigen specialiteiten: Joodse delicatessen, ludieke bars en volop shoppingpret.

Restaurants Antwerpen

Onze zuiderburen weten hoe je van het leven geniet! Chocola en bonbons, frites en stoofvlees, koeken en wafels - en daarbij een stevige Bolleke Koninck. Dit Antwerpse bier moet je echt gaan proeven als je in de stad bent. Drink het in een groot, rond glas dat de barnsteenkleur perfect onder ogen brengt, of geniet een heerlijke biersaus bij een braadstuk of witloof. Voor je Vlaamse friet moet je op de Grote Markt wezen: Number One werd officieel uitgeroepen tot beste frietkot van België en na een puntzakje gegeten te hebben, weet je ook waarom.

Cultuur Antwerpen

De Grote Markt met het stadhuis van 1565 en het Brabo standbeeld is het startpunt voor veel rondleidingen door de stad. En hoe interessant de geschiedenis van de Tachtigjarige oorlog ook is, je moet ook zeker de moderne kant van Antwerpen gaan ontdekken. In het Modemusem MoMu maak je kennis met de wereld van ontwerpers, modellen en couture. En dat op zo’n speelse manier dat het ook voor gepassioneerde spijkerbroek-en-t-shirtdragers spannend is. Het MoMu is van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur geopend, entree is € 8,- (tot 26 jaar € 1,-).

Winkelen Antwerpen

De Hogeschool van Antwerpen staat bekend als geboorteplek van jong en innovatief design en dat zie je ook op straat terug! Mensen in gouden pakken, meisjes met veren in hun haar en handtassen in de meest gekke vormen - in Antwerpen kijkt er niemand van op. Dusdanig geïnspireerd sla je de leukste koopjes in de vele boetiekjes op de Meir of in de Modewijk. Of in een van de Amerikaanse winkels die je in Nederland niet vindt. Laat je budget het toe, dan moet je je diamanten ringen of oorbellen zeker in de diamantbuurt kopen. Voor alle anderen is een kijkje in het diamantmuseum het betaalbare alternatief om de kostbare stenen van dichtbij te bewonderen.

Tips Antwerpen

Je kunt het makkelijkst met de trein gaan: alle internationale treinen stoppen in de stations Antwerpen-Centraal of Antwerpen-Berchem. Vanuit hier pak je eenvoudig de tram naar de Grote Markt, de cafeetjes op de Groenplaats of de oever van de Schelde. Ga je liever met de auto? Bekijk dan hier alvast de parkeermogelijkheden in Antwerpen!


LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan