Citytrips Barcelona

Categorieën: Citytrips, Spanje
Citytrip Barcelona

Prachtig zicht van Barcelona vanuit Parc Guell, Spanje

Op citytrip in Barcelona

Deze Spaanse stad is al lang een favoriete vakantiebestemming bij velen, waar de lovende woorden van Freddie Mercury in zijn lied ‘Barcelona’ ongetwijfeld toe bij hebben gedragen.

Hij zong vol lof over dit 'juweel onder de zon', dat hem heel erg wist te inspireren. Dat hij niet de enige is die betoverd werd door de stad, is wel duidelijk. Volgens Knack bezocht in 2014 een recordaantal van 31 miljoen toeristen Barcelona. De feeërieke gebouwen van Antoní Gaudí, de sfeer op de Rambla, de Spaanse specialiteiten en de hartelijke mensen dragen daar allemaal toe bij. Kies zelf of je je liefst te voet, met de fiets, met een scooter of met de segway een weg baant door de gezellige straatjes. Welk vervoersmiddel je ook uitkiest, je stoot vanzelf op bekende en onbekende parels. De gebouwen van Gaudí springen alvast meteen in het oog door hun opmerkelijke architectuur, maar ook vanbinnen zijn ze heel bijzonder. De golvende vormen, opmerkelijke figuren en vrolijke kleuren in gebouwen zoals Casa Batllo en Casa Mila vind je buiten Barcelona enkel terug in de Efteling!

Gaudí heeft zijn stempel gedrukt op Barcelona, daar kan je niet omheen aangezien je overal in de stad de torens van de beroemde Sagrada Familia kunt spotten. Maar ook andere architecten wisten prachtige bouwwerken te creëren. Wees dus maar voorbereid op de pracht van de Arc de Triomf, de fontein Font Magica, enkele bijzondere kerken in romaanse en gotische stijl, en het unieke concertgebouw Palau de la Musica Catalana. Genoeg te zien dus!

De stad van Gaudí

Wie Barcelona hoort, denkt meteen aan de wereldberoemde architect.

De Sagrada Familia bezoeken is natuurlijk een must! De kans is echter klein dat je de basiliek al helemaal af zult zien tijdens je stedentrip Barcelona, want de voltooiing wordt geschat voor 2026.

Ook nu al is dit echter een van de meest bijzondere bouwwerken die je in je leven zult zien door zijn prachtige beelden, bijzondere vorm en kleurrijke torens. Laat een beklimming van de Sagrada Familia ook niet aan je voorbijgaan, want helemaal vanboven geniet je van een van de beste uitzicht over Barcelona. Word je nu al helemaal betoverd door deze basiliek? Dan moet je ook zeker een bezoek brengen aan Park Güell, waar het bol staat van creaties van Antoní Gaudí. De keramieken salamander staat je bij de inkom op te wachten, en dat is nog maar het begin. Struin door de tuinen en laat je verrassen door bijzondere gebouwen zoals Sala Hipostila, waar muzikanten gretig gebruik maken van de uitstekende akoestiek.

Naast het voormalige huis van Gaudí himself (tegenwoordig een museum) vind je er ook nog enkele mooie huizen en viaducten. Het einde van je bezoek moet je natuurlijk bezegelen met een ijsje terwijl je op de kronkelende bank uit mozaïek van de zon geniet!

Allow me to state here how much I love Barcelona , an admirable city, a city full of life, intense.

– Charles-Édouard Jeanneret-Gris

Klein en groot

Barcelona kan het groots aanpakken, heel groots, zeker als het op voetbal aankomt.

FC Barcelona beschikt niet voor niets over het grootste voetbalstadion van Europa, namelijk Camp Nou.

Deze legendarische voetbaltempel biedt plaats aan niet minder dan 99.000 uitzinnige voetbalfans! Dit stadion heeft de Catalaanse ploeg natuurlijk dubbel en dik verdiend door de vele bekers die ze binnenhaalt. Een voetbalfanaat móét hier ooit eens geweest zijn! Boek dus goed op voorhand een ticket voor een onvergetelijke wedstrijd of baan je tijdens een bezoek op je gemak een weg door Camp Nou, dat naast een geweldig stadion ook een museum herbergt.

Wil je het liever wat kleinschaliger houden? Dan kan je in Barcelona ook Spanje in het klein bezoeken. Voor de Wereldtentoonstelling in 1929 werd namelijk het openluchtmuseum Poble Espanyol gebouwd, dat bestaat uit typische Spaanse gebouwen, kronkelende straatjes en natuurlijk talrijke winkeltjes. Echt de ideale plek in Barcelona om rustig door de straten te kuieren en handgemaakte souvenirs te kopen.

Vamos a la playa

Velen komen naar Spanje om het slechte weer van België te ontvluchten.

Barcelona heeft door zijn ligging een mediterraan klimaat, en dus geniet je er van heerlijke temperaturen in de zomer.

In juli en augustus stijgen de temperaturen regelmatig boven de 30°C, maar eigenlijk kan je van mei tot en met oktober grotendeels rekenen op een mooi zonnetje. Als je dan toch een citytrip Barcelona met vlucht boekt, kan je een dagje op het strand niet aan je voorbij laten gaan. National Geographic noemt Barcelona zelfs als nummer 1 in hun categorie ‘Beach Cities’ omwille van de combinatie van architectuur, bruisend nachtleven en een uitgestrekt strand. Een combinatie van stad en strand, klinkt perfect toch? Dat vindt Traveldino ook!

Het strand van Barcelona is maar liefst 4 kilometer lang en kent een boulevard met talrijke bars en restaurants. Ideaal als je met een cocktail in de hand op het strand wilt liggen of van een vers visgerecht wilt genieten om de dag af te sluiten. Ook sportievelingen vinden hier hun gading. Amuseer je met je vrienden op een volleybalveld of beleef een avontuurlijke namiddag tijdens het wind- of kitesurfen. Hier vind je werkelijk voor ieder wat wils!

LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan