Citytrips Brugge

Categorieën: België, Citytrips
Citytrip Brugge

Zicht van het historische centrum van Brugge

Over Brugge

Zwanen, stille grachten en prachtige middeleeuwse panden: Brugge is ideaal voor een romantische stedentrip en een ontdekkingstocht naar het rijke Vlaamse verleden. De hele binnenstad is één groot museum - je zult hier geen McDonald’s of postmodern kantoorgebouw tegenkomen - wat Brugge een sprookjesachtige uitstraling geeft.

Restaurants Brugge

Brugge heeft zich trots uitgeroepen tot hoofdstad van de chocolade. En ook al is Brussel een sterke rivaal, toch zijn er toch meer dan 50 redenen om de Bruggelingen gelijk te geven. Zoveel chocolatiers telt de stad namelijk. Bij velen kun je een kijkje nemen in de keuken en uiteraard proeven! Naar België gaan we voor meer dan alleen zoete dingen. In Brugge vind je talloze mooie cafés en gezellige kroegen met een grote keuze aan regionale biersoorten. Wat denk je van een heerlijk pittige “Brugse Zot” in de stadsbrouwerij De Halve Maan? Of een zak authentieke Vlaamse frieten met stoofvlees? Op het laatste zijn ze in Brugge bijzonder trots: je hebt op de Vlamingstraat zelfs een Frietmuseum!

Cultuur Brugge

Wie een goede indruk wil krijgen van de schatten van Brugge, moet zeker het Belfort van Brugge beklimmen. Vanaf de top van deze 83 meter hoge stadstoren zie je niet alleen de historische binnenstad maar ook de ruime omgeving en bij goed weer zelfs de kust. Vind je 366 trappen te veel? Je kunt ook beneden blijven staan en genieten van het spel van de 47 klokken. In Brugge is stadsbeiaardier een officiële functie.

Brugge Beleven

Ga je met je lief naar Brugge? Dan mag een rondvaart tussen de zwanen zeker niet ontbreken aan je verblijf in het “Venetië van het Noorden”. Laat je vervoeren over de reien, langs het Minnewater en de Rozenhoedkaai. Een minstens even romantisch alternatief is een ritje met de koetsen die voor het Stadhuis klaar staan om je door de middeleeuwse straten en steegjes te rijden naar de Burg, het plein waar Brugge ontstaan is. Onderweg kom je misschien de benedictinessen in het Begijnhof tegen!

Tips Brugge

Vanuit Amsterdam ligt Brugge op vier uur afstand als je de trein via Brussel of Antwerpen neemt en op drie uur rijden als je met de auto gaat. Dat de knusse binnenstad van Brugge van historische schoonheid is, heeft ook invloed op de parkeergelegenheid. Wij adviseren je dus om je auto lekker op de grote parking bij het Centraal Station te laten staan (voor maar € 0,70 per uur) en met je parkeerticketje de gratis pendelbus naar de binnenstad te pakken.


LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan