Citytrips Brussel

Categorieën: België, Citytrips
citytrip Brussel

De Grand Place in Brussel tijdens het tweejaarlijkse Bloementapijt festival. Zo'n honderd vrijwilligers zetten zich deze ochtend op de knieën om het uit 500.000 bloemen bestaande Bloementapijt aan te leggen.

Over Brussel

Brussel kent vele gezichten. Aan de ene kant een serieuze zakenstad en hart van de Europeese Unie, aan de andere kant de geboorteplek van de Smurfen, Tintin en Lucky Luke. Voor de één vol met toeristische clichés zoals Manneken Pis en dure wafels op de Grote Markt, voor de ander een excentrieke stad met gerenommeerde musea en een avontuurlijke kunst- en muziekscène. Met onze aanbiedingen voor een stedentrip Brussel ontdekt u voordelig alle kanten van de Belgische hoofdstad!

Restaurants Brussel

Brusselaars nemen het onderwerp eten heel serieus. Dat is zowel aan de talloze uitstekende restaurants te zien als aan de lokale specialiteiten. Proef eens stoemp-saucisse, steak américain of - als u van snelle hap houdt - een mitraillette. Vlees en friet vormen een belangrijk onderdeel van de Brusselse keuken maar dan met net iets meer finesse dan in uw stamcafé. A propos café: bij uw maaltijd hoort uiteraard een goede pint! U hebt de ruime keuze uit trappist, pils, witbier, kriek en veel kroegen in Brussel hebben een bier dat speciaal voor hen gebrouwen is.

Cultuur Brussel

Met de art-nouveau- en art-deco-architectuur die zomaar op straat te bewonderen is, is Brussel eigenlijk zelf al een museum. Volg een van de uitgestippelde wandelroutes om van het rijke Belgische verleden te proeven of ga zelf op verkenningstocht. Op de Kunstberg liggen een aantal musea verzameld, van het Museum van Schone Kunsten tot het Muziekinstrumentenmuseum. Of maakt u een meer originele keuze? Bezoek het Stripmuseum, het Museum voor Natuurwetenschappen of het Speelgoedmuseum.

Winkelen Brussel

Er zijn veel verschillende manieren om Brussel te beleven en dat geldt ook voor uw winkelroute. U kunt het sjieke Brussel ontdekken in de dure boetieks op de Avenue Louise, het hippe Brussel in de designwinkels op de Antoine Dansaertstraat of u zoekt het alternatieve Brussel op tijdens een struintocht over de markten in de Marollen.

Tips Brussel

Brussel is een grote stad. Het historische centrum is goed te doen te voet, maar als u zich wat verder wil begeven, neemt u het beste de metro (MIVB). Het schema van de metro is redelijk overzichtelijk en zo komt u overal in Brussel. Het loont om een meerdagenkaart te nemen. Gaat u met de auto? Het centrum is niet voor auto's niet geschikt, maar buiten 'de vijfhoek' vindt u vrij gemakkelijk een parkeerplaats. Bekijk hier alvast waar u kan parkeren.


LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan