Citytrips Gent

Categorieën: België, Citytrips
citytrip Gent

De Korenmarkt in Gent

Citytrips Gent, stad van Vlaanderen

Gent is een van de oudste steden van België en is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. Tijdens de week kan het er gezellig druk zijn, want dan palmen de studenten van de hogescholen en universiteiten de stad in!
De stad heeft een rijke geschiedenis, telt veel musea, restaurantjes, winkelstraten en heeft dus de nodige ingrediënten voor Citytrips. Citytrips Gent is zeker eentje die op de lijst van vele toeristen staat.

Een stad met een rijk verleden

De stad ontstond aan de oevers van de Leie en dankt zijn oorsprong aan de economische ontwikkelingen die in Vlaanderen plaatsvonden in de 10e eeuw. Samen met Ieper en Brugge was Gent een belangrijke stad beschermd door het middeleeuwse graafschap Vlaanderen.                                                                            
Gent groeide snel en was tegen de 13e eeuw een van de grootste steden in Noord-Europa. Zijn verbazingwekkende welvaart was gebaseerd op de fabricage van luxestoffen, gemaakt van Engelse wol, gegeerd tot de de 15e eeuw beroemd in heel Europa.                                                                                                                       
De "Historische Huizen van Gent" zijn musea, stadspaleizen en gebouwen uit deze glorieperiode die graag hun bezoekers prikkelen en ontroeren met beelden en verhalen uit de Rijke Middeleeuwen. Deze bezienswaardigheden zijn de Citytrip naar Gent zeker waard. Ze drukken nog steeds hun stempel op het historisch uitzicht van de stad:

  • het Belfort
  • het Gravensteen
  • de Sint-Pietersabdij
  • het Gentse Stadhuis
  • de twee stadspaleizen Hotel d’Hane Steenhuyse en Huis Arnold Vander Haeghe
  • de Sint-Baafsabdij

Toeristische wandelingen op Citytrip Gent

Voorzien van een paar stevige stapschoenen, is Gent zeker te voet te ontdekken.
De stad zelf is niet erg groot en er ligt veel moois binnen wandelbereik. Je kan je laten rondleiden door een gids op je citytrip in Gent , maar je kan ook zelf één van de toeristische wandelroutes op je eigen gemak ontdekken en ondertussen genieten van het vele lekkers in de plaatselijke horeca.                                                                                        
Gent kent vele restaurants en terrasjes. De Graslei en de Korenlei zijn erg romantisch want ze liggen langs de rivier de Leie. Dit stadscentrum ongetwijfeld het mooiste deel van Gent. Omringd doorzijn historische gebouwen , de kade is dit de plek om even te verpozen. Ook in de smalle straatjes van Patershol is het erg gezellig vertoeven!

Gent als shoppingsstad 

De Veldstraat is een lange en bekende winkelstraat met de winkelketens zoals we ze ook in Nederland kennen. Neus zeker es in de winkels van de zijstraatjes. Deze kunnen verrassend uit de hoek komen! Het Zuid is dan weer een shoppingcenter  met een veertigtal winkels.                                                                                                                    
Vintageliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Gent. We bevelen de Walpoortstraat aan met hippe tweedehands - en kringloopwinkels. Op de Sint Pieter Nieuwstraat vind je de retro winkel "Bernard Gavilan" vol met geselecteerde tweedehandse mode en andere vintage artikelen.                                                           
Heb je last van vermoeide voeten of zijn je tassen te zwaar gevuld? Er rijden trams en bussen doorheen de stad want het stadsbestuur houdt graag het centrum autoluw. Geen enkel excuus om niet op Citytrip naar Gent te gaan. 

Uit je dak tijdens de Gentse feesten

De hoogdagen voor de Gentenaars zijn de 10 daagse 'Gentse feesten' een gratis, meerdaags cultureel festivals met nationale en internationale muziekgroep op meer dan tien pleinen. Jong en oud vind zeker zijn gading want op verschillende locaties houdt men midden juli honderden binnen- en buitenactiviteiten.                    
Cultuurliefhebbers kunnen doorheen het jaar terecht in het Kunstencentrum De Vooruit, de Koninklijke schouwburg en het kunstmuseum het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst !

LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan