Citytrips inspiratie

Categorieën: Citytrips
Citytrip inspiratie

Zicht van het panorama van Athene

Leer Europa kennen door de mooiste steden te verkennen  

Europese bekende steden bezoeken 

Europa heeft prachtige bekende steden. Denk aan Londen, Parijs, Barcelona, Milaan, Rome, Athene, Lissabon, Berlijn en Brussel. Elke stad heeft haar eigen charme. Londen is een bruisende wereldstad waardoor de rivier de Theems loopt. De stad van de Britten bevat de mooie Big Ben, de London Eye waarin je graag een rondje zou willen maken met een plezant uitzicht.

London heeft ook veel geschiedenis, roem en faam. Beroemdheden die een ware verbinding met de stad hebben door de jaren heen zijn in Madame Tussauds te bewonderen. Dit is werelds bekendste wassenbeelden museum. Londen is net als New York een stad op wereldformaat waar het Britse Koningshuis ook de moeite waard is om een bezoek aan te brengen.

Buckingham Palace mag je dan ook niet missen bij een bezoek aan Londen. Omdat Londen zo groot is, is het verstandig er wel een langere tijd door te brengen om bekende attracties te spotten. Met een hop on hop of bus kun je het beste door de stad gaan. Tevens is dit ook de goedkoopste optie voor als je veel van de stad wilt zien. London kun je bezoeken per ferry, per trein vanaf Amsterdam of Brussel of met het vliegtuig. 

Parijs 

Parijs is ook een ware inspiratiebron als het om stedenbezoek gaat. In Parijs vind je Franse charme. De stad komt in vele films, boeken en verhalen voor. De meters hoge Eifeltoren kenmerkt het stadsbeeld van Parijs en is het zeker waard om te beklimmen.

Daarnaast kenmerkt de stad zich door wereldberoemde musea zoals het Louvre waar werk van de meest begeerde kunstenaars is te bewonderen en de Franse broodjes cafés waar je een echt Frans ontbijt of lunch kunt nemen. Parijs leent zich door haar Romantische uitstraling uitstekend voor een huwelijksreis of om gewoon met je geliefde een weekendje heen te gaan.

De stad heeft ook veel met mode en je kunt er goed winkelen. Bij Parijs ligt ook attractiepark Disneyland Parijs met verschillende accommodaties om te verblijven. 

Barcelona 

Een van de mooiste en toeristische steden in Spanje is dan wel het bekende Barcelona met de Sagrada Familia die het visitekaartje is van de stad. Dit enorme bouwwerk doet je ogen uitkijken. Dit kunstzinnige kathedraal is nog steeds niet afgewerkt en is ontworpen door Gaudi die ook de Casa Batlloo heeft ontworpen, een zeer kleurrijk appartementengebouw en een kwestie van originele architectuur wat zeer onderscheidend is van andere gebouwen.

Voor de Sagrada Familia moet je ook zeker een ticket kopen als je Barcelona bezoekt. In park Guell vind je mozaïek. Ook hier is dus weer uniekheid en kunst te vinden. De mozaïek kunstwerken bestaan uit salamanders en diverse bankjes. Barcelona is dus de stad van unieke architectuur en bijzondere bouwwerken. 

Rome 

Als je van oudheden houdt is Rome een aanrader. Deze charmante Italiaanse stad biedt veel Romeinse oudheden, tempels en amfi theaters. De stad herbergt collosale beelden en veel resten van de oude beschavingen die over Rome heersten. In Rome vind je typische Italiaanse gezelligheid.

Eten kun je tevens in Italië als de beste. Het land en ook de stad Rome biedt de beste pizza's, koffie soorten en ijssalons. Rome is zeker de moeite waard voor een mooie stedentrip in Europa. Romeinse trekpleisters zijn onder andere het Colloseum, Trevifontein en Pantheon. Deze drie attracties moeten daarom ook zeker op het lijstje worden doorgestreept als bezochte bezienswaardigheid. 

Berlijn 

Berlijn is de Duitse hoofdstad waar je ook veel kunt zien en beleven. Unter de Linden is een luxe wijk met deftige panden waar een verhaal van geschiedenis aan vast kleeft. Deze deftige wijk is de moeite waard voor prachtige foto's en een van de mooiste stadsdelen. Hier vind je onder andere winkels, een staatsopera en staatsbibliotheek en het Altes Paleis.

Het Rijksdaggebouw is een bouwwerk wat onderdeel is van het parlement en een futuristisch uiterlijk heeft. Ook zijn hier tentoonstellingen te zien. Het is ook belangrijk om vooraf tickets te kopen om lange wachtrijen tegen te gaan. Berlijn is de stad van mooie historische monumenten. Indrukwekkend is de Fernsehturm waar je van een etentje kunt genieten in een ronddraaiend restaurant in de 368 meter hoge toren met een plezant uitzicht over de stad.

Ook toegangspoort de Brandenburger Tor is een bezoek waard. Dit is een stadstoegangspoort die uit 1788 stamt en werd gebouwd door Koning Willem Frederik II.


LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

De Berlijnse muurTreinrit Wie graag ecologisch wilt reizen, kan