Cruises

Categorieën: Cruises, Thema's
Cruises

Heerlijk op cruise als zorgeloze vakantie

Cruises bieden een comfortabele, veelzijdige en vernieuwende manier van reizen. Jouw hotel met alle bijbehorende faciliteiten reist met je mee om de wereldzeeën te verkennen en daar ligt ook ineens de grootste kracht van deze vorm van reizen.

Elke dag ontwaak je in een andere stad, vaak zelfs een ander land, zonder dat je je valiezen hoeft te maken.

Je combineert dus de zorgeloosheid en het comfort van een resortvakantie met de variatie en het avontuur van een rondreis. Samen met het grote aanbod aan rederijen en routes mag het niet verbazen dat wij er van overtuigd zijn dat er een perfecte cruise bestaat voor iedereen!

Tip: bekijk ook het overzicht van alle themavakanties.

Waarom kiezen voor een begeleide cruise?

Naast het niet-begeleide cruisen kan je ook kiezen voor een begeleide cruise met ervaren gids. Steeds meer reisorganisaties bieden dit type cruise aan!

Maar... waarom?

Altijd al gedroomd van een zorgeloze all inclusive cruise vakantie? Dat is waar Begeleide Cruises voor staan: vergezeld door een ervaren reisprofessional bezoek je de mooiste bestemmingen en beleef je samen unieke avonturen op cruise, dit aan een gunstig tarief en zonder verrassingen ter plaatse.

Laat het plannen, de administratie en eventuele vragen of zorgen over aan de reisbegeleider die vanaf België meereist met de groep. Zo kan jij ten volle genieten van je welverdiende cruise. Heerlijk, toch?

Alle voordelen van een begeleide cruise:

  • Nederlandstalige reisbegeleiding met kennis en ervaring vanaf jouw vertrek in België tot aan jouw terugkeer.
  • De scherpste prijs voor de beste kwaliteit met steeds vele extra's zoals fooien en dranken inclusief in de prijs.
  • Keer op keer tevreden reizigers.
  • Kleine en gezellige groepjes.
  • Geen verrassingen ter plaatse, alles wordt door ons geregeld.
  • Elke dag een infomoment waar je met al jouw vragen terecht kan bij onze reisbegeleider.
TUI Cruise

Avond zwembad op een TUI cruise schip

Veelgestelde vragen over cruises

Welke kajuit kiezen?

Op een cruiseschip logeer je in kajuiten of hutten. Deze kajuiten zijn vergelijkbaar met hotelkamers, maar zijn doorgaans kleiner. Alle kajuiten hebben standaard een douche en/of bad, toilet, radio, TV en airconditioning. De afmetingen verschillen van rederij tot rederij, maar je kan ervan uitgaan dat de kleinste kajuiten ongeveer 13-15m² groot zijn. Bij een binnenkajuit heb je geen direct daglicht. Als je graag daglicht hebt, dan kies je best voor een buitenkajuit. Deze beschikken over een raam of patrijspoort dat niet open kan, maar je wel direct daglicht geeft. Balkonkajuiten geven toegang tot een terras of balkon met zicht op zee of op de activiteiten van het schip. Dit is afhankelijk van rederij tot rederij. Er zijn meestal ook suites, veelal gelegen op de bovenste verdiepingen met meerdere faciliteiten en extra's zoals bijvoorbeeld prioritair in-en ontschepen. 

 

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Voor de meeste cruiserederijen geldt er geen beperking voor de bagage. Houd er zeker rekening mee dat de luchtvaartmaatschappijen wel een beperking opleggen. Zorg er steeds voor dat je koffers voorzien zijn van bagagelabels waarop je naam, kajuitnummer en naam van het schip vermeld zijn. Deze krijg je bij je documenten of kan je bij de check-in van de cruiseterminal vragen. 

 

Welke kledij neem ik mee aan boord?

Voor het diner aan boord van een cruiseschip zijn er steeds bepaalde dresscodes. 'casual' (vrijetijdskledij), informal (lange broek voor de heren, jurk of nette broek voor de dames) en 'formal' (pak/smoking voor de heren, cocktailjurk voor de dames). Je vindt de vereiste kledijvoorschriften steeds terug in het dagprogramma dat je dagelijks aan boord zal ontvangen. Het aantal formele avonden hangt af van de keuze van de rederij en de lengte van jouw cruise. 

 

Wat is een seating?

Bij je reservatie kan je een keuze opgeven om te dineren tijdens de eerste of tweede seating (zitting). Deze uren zijn verschillend per cruiserederij, maar de eerste zitting zal tussen 18u en 19u aanvangen, de tweede zitting tussen 20u en 21u. Voor het ontbijt en de lunch zijn er geen vaste tijden en kan je dus zelf kiezen, de openingsuren van de verschillende restaurants kan je terugvinden in je dagprogramma. Bij sommige rederijen is er geen seating voorzien en heb je alle vrijheid om te dineren waneer je wil. Sommige rederijen hebben een open zitting mogelijk tijdens het diner.

Tijdens een cruise geniet je steeds van volpension. Dit wil zeggen dat het ontbijt, de lunch en het diner standaard inclusief zijn in de prijs. De meeste schepen beschikken ook over de zogeheten specialiteiten restaurants: dit zijn kleinere, intieme restaurants, waarvoor je kan reserveren aan boord, meestal mits betaling van een supplement.

Waarom betaal ik fooien?

Het personeel aan boord krijgt een basisloon dat wordt aangevuld met extra's die ze krijgen van hun gasten aan boord. Deze zijn niet (altijd) in de prijs inbegrepen en worden dus afgerekend bij de reservatie of later aan boord. De bedragen zijn verschillend per cruiserederij, maar liggen tussen 10 en 15 EUR/USD per persoon per dag. 

 

Mag ik roken aan boord?

Er zijn bepaalde zone's aan boord waar je kan roken. Het is sowieso verboden om te roken in de kajuit, binnen in de restaurants, in de bars, gangen en liften. Meer informatie over de zones waar wel gerookt mag worden vind je telkens aan boord van het door jou gekozen cruiseschip. 

 

Welke taal wordt gesproken aan boord?

De voertaal aan boord van de meeste schepen is het Engels, alsook de dagprogramma's en omroepen. Er zijn wel internationale hosts aan boord aanwezig die je kunnen bijstaan in andere talen. (Frans, Spaans, Duits,...). 

 

Is er WIFI aan boord?

De laatste jaren hebben de rederijen fors geInvesteerd in een goede internetverbinding aan boord. Wifi blijft echter prijzig en wanneer het schip op open zee vaart, kan de verbinding wegvallen. Let er ook steeds op als je terug aan boord komt om jouw eigen WIFI uit te zetten en over te schakelen op een pakket van de rederij. Sommige rederijen bieden dan ook interessante social media pakketten aan. Prijzen kunnen verschillen naargelang de rederij en duur van je cruise. 

 

Welke formaliteiten heb ik nodig?

Het is noodzakelijk dat je goed op de hoogte bent van de correcte formaliteiten voor jouw cruise. Je vakantieadviseur of cruise expert kunnen je hierbij helpen. Je dient in het bezit te zijn van de vereiste documenten voor elke aanleghaven en vertrekhaven, dat betekent ook bepaalde visums. Wij raden trouwens altijd aan om te reizen met een internationale reispas, zelfs wanneer de rederij enkel de identiteitskaart vereist. Bepaalde rederijen eisen steeds een internationale reispas, zelfs wanneer zij enkel een route in Europa aandoen. (bijvoorbeeld Seabourn)

 

Overzicht Cruise Rederijen

Hieronder geven we een overzicht van alle bekendste Cruise Rederijen.

LEESINSPIRATIE

Met TUI op Cruise! TUI reizen biedt je ook

Star ClippersDroomcruises aan boord van echte zeilschepen... Kom

Waarom op cruise gaan met Celebrity Cruises?Celebrity Cruises