De mooiste steden van Nederland

Uiteraard is het een heel subjectief begrip (want ja, wie vindt zijn eigen woonplaats nou niet de mooiste van het land?), maar feit blijft dat ons koude kikkerlandje prachtige steden heeft. Een rondvraag leverde de volgende top 5 aan mooiste steden van Nederland op. 

5. Groningen

Een stedentrip naar Groningen biedt alles wat je je maar kunt wensen. Deze stad bruist en dat is niet alleen maar vanwege de vele studenten! De Hanzestad won in 2005 de verkiezing van ‘Beste Binnenstad’, en dat maakt deze stad zeker een bezoekje waard: strijk neer op een van de vele terrasjes, loop langs en in de leuke winkels of beklim de beroemde Martinitoren. De sfeer is hier altijd goed: niet voor niets is de Groninger van alle Nederlanders het meest tevreden over zijn/haar woonplaats!

4. Leiden

Er wordt wel eens gezegd dat Leiden Amsterdam in het klein is. Door de grachten, de oude panden en de cafés heb je al gauw het idee dat je in de hoofdstad rondloopt. Leiden huist de oudste universiteit van Nederland (Einstein heeft hier gestudeerd), wat betekent dat er veel studenten in deze stad te vinden zijn en dus veel kroegjes, barretjes en restaurants hun deuren dagelijks openen. Maak een rondvaart over het het water en bekijk deze stad eens op een andere manier dan te voet, of bezoek een van de vele musea die Leiden rijk is.

3. Haarlem

Haarlem is al diverse keren uitgeroepen tot ‘Beste Winkelstad van Nederland’. De hoofdstad van Noord-Holland is een waar walhalla voor de shopliefhebber, want Haarlem kent maar liefst 68 soorten winkels, en heeft daardoor het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland. Naast de ‘gewone’ winkelketens ben je hier ook aan het juiste adres voor de kleine winkeltjes van lokale eigenaren. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Haarlem ook nog eens het eerste én oudste museum van Nederland (Teylers Museum), zit je in een mum van tijd op het strand van Bloemendaal en Zandvoort, en kun je er genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes én hun eigen bier, Jopen.

2. Maastricht

Ben je in Maastricht, dan heb je het gevoel dat je je in het buitenland bevindt. Dat is niet zo heel gek, want deze Limburgse stad wordt dagelijks bezocht door honderden internationale toeristen die van net over de grens komen (voor je het weet zit je al in Duitsland of België). Winkelen kan perfect in het historische centrum, waar vooral veel bekende ketens en dure designwinkels zijn gevestigd, of in de wijk Wyck, waar je met name leuke boetiekjes vindt. Bezoek de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, loopt over het grote Vrijthof en vergeet vooral niet naar de Dominicanenkerk te gaan in het centrum. Vroeger was dit een oude kerk, nu is het omgetoverd tot een gigantische boekenwinkel waar je ‘u’ tegen zegt.

1. Amsterdam

Als hoofdstad van Nederland mogen we bijna niet anders zeggen dan dat dit onze nummer een van mooiste steden van Nederland is. Met een uitzicht op de Bloemenmarkt, op loopafstand van de binnenstad, de gezellige pleinen, de vele musea en de karakteristieke grachten kunnen we ons geen leukere locatie bedenken om te werken.

Wat vind jij de mooiste stad van Nederland?


Categorieën


Misschien vind je dit ook interessant:

Citytrip Bologna in Italië

Citytrip Bologna in Italië

Chateau Versailles nabij Parijs

Chateau Versailles nabij Parijs
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}