Sunweb vakantie naar Egypte

Categorieën: Sunweb

Sunweb vakantie naar Egypte  

sunweb egypte

Een betere bestemming dan Egypte is nauwelijks te vinden. Tijdens je sunweb vakantie naar Egypte is er naast het duik- en snorkelparadijs in de Rode Zee, zijn er ook nog de luxe hotels en de mooie stranden. Ook het eeuwenoud erfgoed en het heerlijke klimaat maakt Egypte een unieke vakantiebestemming.

De geschiedenis van de wereldberoemde farao's en de vele indrukwekkende piramides maakt Egypte een vakantie om nooit te vergeten. Met maar liefst 3000 zonuren per jaar is het mooie weer in Egypte gegarandeerd.

Stranden van Egypte 

De luxe maar goedkope resorts tussen badplaatsen als Hurghada, El Gouna en Marsa Alam bevinden zich aan de kilometerslange Gold Coast in Egypte. Door de strategische ligging van deze resorts hebben bijna alle resorts hun eigen privé stranden, wat de sunweb vakantie in Egypte voor de gasten aangenamer maakt: vaak vind je op het strand gratis ligbedden, parasols en volle stranden.

Zo geniet je op het strand van een heerlijke snack of tropische cocktail. Sommige hotels hebben zelfs hun eigen duikscholen of bieden gasten spannende watersporten aan. Heel handig omdat alles binnen handbereik is en je uren kunt genieten op het strand.

Sunweb Egypte

Mooie ontspannende plek op het strand van Habada, Egypte

Sunweb Hotels in Egypte 

 • Hotel The Three Corners Rihana Resort & Inn 
 • Hotel The Three Corners Sunny Beach Resort
 • Hotel The Three Corners Ocean View
 • Hotel Panorama Bungalows
 • Hotel Steigenberger Aqua Magic

Duiken en snorkelen in Egypte  

Snorkelen 

Wuivende koralen, grote zeeschildpadden en tropische vissen ? De onderwaterwereld van Egypte is een van de mooiste onderwaterlanden ter wereld. Je hoeft niet eens de zee op.

De meest sprookjesachtige koraalriffen bevinden zich meestal een paar meter van de kust van het hotel. Het enige wat je hoeft te doen is een masker opzetten, naar beneden gaan en genieten van de stilte en charmante kleuren om je heen.

Marsa Alam in het zuidoosten van Egypte ligt aan het kristalheldere water van de Rode Zee en is een waar paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers. Het heeft een adembenemende onderwaterwereld.

Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan vissen en koralen die je hieronder passeert. Je kunt ervoor kiezen om te snorkelen, maar je kunt ook professioneler duiken.

Duiken 

Een schildpad die met je mee zwemt of een rifhaai die op een meter van je zwemt ? Tonijn die in een grote tornade rond je zwemt of een  een prehistorische maanvis of Mora Mora?

We kunnen er een boek over schrijven, maar het is het beste om er zelf van te genieten. Niet voor niets wordt de Rode Zee beoordeeld als een van de mooiste duikplekken ter wereld.

Veel hotels in Egypte hebben duikscholen waar je kan leren duiken op je sunweb vakantie. Voor degenen die op zoek zijn naar meer onderwateractiviteiten, staat Samadai Reef ook bekend voor het dolfijnenhuis, waar tientallen speelse wilde dolfijnen zwemmen.

Bij het beroemde Marsa Abu Dabab zie je waarschijnlijk doejong (lamantijn) of zeeschildpadden. Ook kan je de ruige woestijnlandschappen verkennen op een kameel. 

Winkelen en uitgaan in Egypte  

Voor degenen die graag tijdens hun sunweb vakantie in Egypte naar feesten gaan, is het centrum van de grote badplaats Hurghada aan de Rode Zee een "ideale plek". Het nachtleven is levendig en ongekend: er zijn talloze modieuze clubs en comfortabele bars die tot laat in de nacht open zijn. Er zijn ook veel shopaholics in Egypte.

In badplaatsen aan de Rode Zee vind je kraampjes en toeristenwinkeltjes, en in grote steden vind je de moderne en stijlvolle huizen en winkelcentra. U kunt echter ook een bezoek brengen aan de grootste openluchtmarkt (bazaar) in Hurghada, waar u alles kunt kopen, van kleurrijke kleding, aromatische kruiden tot handbeschilderd aardewerk.

Weetjes   

 • In de winter het 1 uur later is in Egypte en er tijdens de zomertijd geen tijdsverschil is. 
 • Dat El Gouna vroeger voor de jaren 90 één grote zandoppervlak was. 
 • Egypte de mooiste onderwaterwereld ter wereld is. 
 • Waterpijp roken een mannending is volgens de Egyptische cultuur. 
 • De Egyptenaren hadden meer dan 1000 goden.
 • De Nijl behoort tot één van de langste rivieren van de wereld. 
 • Egyptenaren dachten dat de aarde plat was. 

LEESINSPIRATIE

La Dolce Vita! Italië is een perfect vakantieland om

Uiteraard is het een heel subjectief begrip (want