Vakantie in Vlaanderen

Categorieën: België, Dichtbijvakantie
  • Home
  • Vakantie in Vlaanderen
Vakantie in Vlaanderen

Een vakantie Vlaanderen spreekt veel mensen aan

Je bent immers niet lang onderweg en vaak zijn het budgetvriendelijke reisjes. Hoog tijd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn!

Voor een eerste vakantie met de kinderen opteer je misschien best voor een bestemming niet te ver van huis. Zo zie je meteen hoe je kleine pagadder reageert op een nieuwe omgeving en is thuis toch niet veraf. Of als je gewoon zin hebt om met z'n tweetjes er even tussenuit te trekken, maar tijd en geld ontbreken voor een iets uitgebreider avontuur, zit je gebeiteld in het mooie Vlaanderen. Zelfs als je wat ouder bent en je hebt wel al een stukje van de wereld gezien, kan het toch ontzettend deugd doen om nog een nieuw stukje van het nochtans zo vertrouwde Vlaanderen te ontdekken.

Nu is het dus aan jou om te kiezen waar jij nood aan hebt. Wat de reden voor je minireisje ook is, een vakantie Vlaanderen zal nooit teleurstellen!

Tip: lees ook ons artikel over vakanties in België

Familievakantie Vlaanderen

Een weekendje weg met het gezin is altijd gezellig! Je kan de natuur opzoeken in de Ardennen, maar ook Vlaanderen kent meer betoverende plekjes dan je misschien zou denken...

Met jonge of met oude kinderen, alleen met het gezin of met oma en opa erbij, elke familie kan in Vlaanderen vakantie vieren!

Voor sommigen lijkt een vakantie Vlaanderen misschien iets heel banaals. En toch is Vlaanderen net dé vakantiebestemming die je kan blijven verrassen. Bovendien kunnen zelfs de meest banale locaties of activiteiten uitdraaien op een gezellige vakantie. Dat is zeker het geval als je met erg jonge kinderen reist. Toegegeven, het vooruitzicht op bijvoorbeeld een boerderijbezoek doet je lichaam wellicht niet vollopen met adrenaline, maar toch is het voor kleine kinderen een hele ervaring. Probeer je maar eens te herinneren hoe fascinerend je het zelf vond als kleuter toen je voor het eerst zag hoe een koe gemolken wordt of hoe je in de lagere school voor het eerst een klein geitje in je armen kon nemen. Dit soort kleine activiteiten kan je doen als je met het gezin op vakantie gaat in een landelijke omgeving. En het moet niet gezegd dat Vlaanderen rijk is aan sympathieke gehuchten met uitgestrekte maïsvelden en grazende kuddes koeien en schapen. Die gehuchten hebben bovendien vaak de meest charmante hotelletjes, waar je je nog eens helemaal een met de natuur kan voelen en waar je echt de traditionele boerenbuiten nog eens ervaart. De combinatie van een luxueus hotel en de primitieve charme van de omgeving levert vaak een absolute Vlaamse topvakantie op!

Back to basics is leuk, maar soms mag het toch ook een beetje meer zijn. Zeker adolescenten hebben vaak iets meer kicks nodig om hun dagelijkse omgeving met technologische snufjes achter zich te laten voor een vakantie met de oudjes. Zo kan je bijvoorbeeld een weekendje weg met het gezin combineren met een bezoek aan een pretpark. Kies voor een hotel met leuke sportfaciliteiten en wees zelf nog eens lekker actief. Kinderen houden je jong, wordt wel eens gezegd. Hoog tijd dus om dat gezegde in de praktijk om te zetten. Onderzoek goed op voorhand wat de mogelijkheden voor jongeren in de omgeving zijn, zo hoeft niemand zich te vervelen en bovendien hebben veel gemeenten met toeristische voorzieningen ook specifieke informatie voor jongeren. Een familieuitstap naar Limburg wordt bijvoorbeeld al een pak spannender met een ritje op de Vespa door de regio. En geen enkel kind, jong of oud, zegt neen tegen een lekker vers vruchtengebakje. Voeg een beetje actie en een beetje zoetigheid toe aan je reisje en je familievakantie in Vlaanderen vliegt gewoon voorbij!

A wise traveller never despises his own country.

– Carlo Goldoni

Romantisch weekendje in Vlaanderen

Voor een romantisch weekendje is de locatie ondergeschikt aan het gezelschap. Je kan dus net zo goed de mooiste plekjes van Vlaanderen verkennen met je vlam!

Wie denkt dat je voor een romantisch weekendje helemaal naar Parijs moet heeft nog heel wat te leren! Traveldino helpt je graag met het vinden van de meest romantische plekjes in Vlaanderen.

De Belgische kust is misschien niet de kustlijn die het meest tot de verbeelding spreekt, maar dat neemt niet weg dat het toch kriebelt als je met je geliefde hand in hand naar de ondergaande zon kijkt. Een weekendje aan zee is dus altijd een leuk idee, maar natuurlijk zijn er in Vlaanderen meer mogelijkheden dan een verblijf aan de kust. Zo vind je op het Vlaamse platteland charmante hotelletjes in overvloed. Je maakt er de meest romantische wandel- en fietstochten langs uitgestrekte velden met fleurige bloemen, langs pittoreske boerderijen en prachtige wegeltjes. Achteraf kan je in je luxueuze hotel genieten van een drankje op het terras of bij de open haard, afhankelijk van het seizoen. Bovendien bieden hotels die mikken op een verliefd publiek vaak ook leuke extra's aan zoals een wellnessarrangement, een romantisch diner of een champagneontbijt. In de landelijke Vlaamse hotels worden tortelduifjes dus helemaal vertroeteld. Als dat geen weekendje in eigen streek waard is! Het aanbod arrangementen is zo uitgebreid dat je ze niet meer op twee handen kan tellen. Zo vind je gegarandeerd een romantische vakantie in Vlaanderen die lijkt alsof hij je op het lijf geschreven is.

Nooit te oud om bij te leren!

Ben je na je pensioen pas tot de vaststelling gekomen dat je nog maar heel weinig van het ouwe trouwe Vlaanderen hebt gezien? Boek dan snel een weekendje in de buurt en ga op verkenning!

Heb je op oudere leeftijd plots een hevige wanderlust, maar is een verre reis niet meer aan de orde? Laat je dan verrassen door al het moois dat Vlaanderen voor je in petto heeft!

We stonden er misschien nooit eerder bij stil, maar de natuur in Vlaanderen is wel degelijk iets om over naar huis te schrijven. Het Heuvelland, de Vlaamse Ardennen, Haspengouw... Het is maar een greep uit het grote aantal natuurrijke regio's van ons land. En zeg nu eens eerlijk, hoeveel van die streken heb je eigenlijk al bezocht in je leven? Te vaak ga je de schoonheid van de natuur in verdere oorden zoeken, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Gelukkig zijn deze bestemmingen allemaal dichtbij en kan je de schade vlotjes inhalen. Bovendien is een vakantie Vlaanderen vaak erg geschikt voor mensen op een zekere leeftijd. Een reisje naar Limburg met proeverij in een appel- of perenkwekerij en misschien wel een likeurtje achteraf loont absoluut de moeite. Bovendien zijn bij hotels op het Vlaamse platteland ook de steden nooit veraf. Zo kan je vanaf een hotelletje in het Limburgse vlot een bezoekje brengen aan steden als Hasselt of Genk. Maar ook aan de andere kant van Vlaanderen valt heel wat te beleven. Denk bijvoorbeeld aan het landelijke Oostkamp dat op een boogscheut van Brugge ligt. Sommige hotels daar bieden naast leuke fiets- en wandelroutes zelfs een shuttleservice naar het stadscentrum aan. Een verblijf in de natuurpracht van het Meetjesland kan je verrijken met een dagje in het historische stadscentrum van Gent en ga zo maar door! Dat is misschien wel het allermooiste aan Vlaanderen, het is zo compact dat je van alles kan doen op een weekendje, zonder je ver te moeten verplaatsen. De ideale vakantiebestemming voor jong en oud!

LEESINSPIRATIE

In augustus 2022 bezochten we Bologna en ontdekten

Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in

La Dolce Vita! Italië is een perfect vakantieland om